EUROBASKET 2013: NOVI KANDIDATI SO CELJE, MARIBOR IN LJUBLJANA

| 19/06/2012

Po odpovedi, ki je včeraj prišla s strani mestnega sveta občine Ptuj so iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS) sporočili, da so kandidati za novo lokacijo evropskega prvenstva v košarki 2013, Celje, Maribor in Ljubljana. Pri KZS upajo, da bo Mestna občina Novo mesto uspela pravočasno izpolniti pogoje za soorganizacijo prvenstva.

„Iz medijev smo izvedeli, da se je mestni svet Občine Ptuj odločil, da odpove organizacijo evropskega prvenstva 2013 še pred dogovorjenim zadnjim rokom – 30. junijem 2012, s čimer je KZS pridobila dodatni čas, ki ga lahko nameni za iskanje nove lokacije (kandidati so Celje, Ljubljana – Hala Tivoli in Maribor); za takšno hitro odločitev in sporočilo se MO Ptuj zahvaljujemo. Košarkarska zveza Slovenije obžaluje, da na Ptuju projekt ni stekel tako, kot smo vsi skupaj načrtovali, občini pa želimo, da ji bo kljub vsemu uspelo zgraditi dvorano, ki bo zagotovo pripomogla k izboljšanju slovenske športne infrastrukture.

Nadaljnje aktivnosti Košarkarske zveze Slovenije in podjetja EP 2013, d. o. o., so znane – stekli bodo pogovori z občinami, ki bodo predvidoma zamenjale Ptuj, po 30. juniju pa bo znano, ali bomo iskali dve ali eno lokacijo. Edino preostalo težavo pri organizaciji namreč trenutno predstavlja le še Mestna občina Novo mesto, za katero upamo, da ji bo uspelo zagotoviti celotno dokumentacijo in zapreti finančno konstrukcijo, da bi na Portovalu lahko začeli graditi novo dvorano.

Ker so po izjavah visokih predstavnikov Občine Ptuj za medije pojavila tudi vprašanja o tem, kakšne so dolžnosti Ptuja po odpovedi, naj pojasnimo, da so vsa ta določila jasno zapisana v pogodbi, o čemer se bomo z občino seveda še pogovorili, ko dobimo uradno sporočilo z njihove strani oz. po 30. 6. 2012,“ so zapisali na KZS.

 

Oznake: , ,

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.