ELEKTRIČNA ČRPALKA V NOVEM MESTU: ŽUPAN MUHIČ DANES PODPISUJE POGODBO

| 22/06/2012

Danes bo Alojzij Muhič, župan Mestne občine Novo mesto, podpisal pogodbo z Elektorm Ljubljana, o sofinaciranju postavitve električne črpalke na Novem trgu v Novem mestu. Vrednost projekta je približno 13.000 evrov, delež mestne občine je okoli 5.000 evrov.

Pogodba oz. dogovor ureja medsebojne obveznosti med Mestno občino Novo mesto in Elektrom Ljubljana OVE pri izvedbi projekta postavitve polnilne postaje za električna vozila, ki se nanašajo na izvedbo gradbenih del in priključitev polnilne postaje na električno omrežje. Po zagotovilih občine se bo k izvedbi pristopilo takoj.

Podpis pogodbe je stal več mesecev. Po pojasnilih mestne občine zaradi sklepa o začasnem zadrževanju izvrševanja proračuna Mestne občine Novo mesto za leto 2012.

Novo mesto za razliko od številnih, tudi manjših občin še nima polnilne postaje za električna vozila, imenovane tudi električne črpalke. Elektro Ljubljana vodi slovenski projekt, s katerim želijo pokriti našo državo z dovolj velikim številom električnih črpalk. V mrežo postaj bi radi vključili tudi Novo mesto. Postaja za električna vozila bi stala na parkirišču na Novem trgu.

Postavljanje električnih črpalk sicer poteka po vsej Sloveniji. Najbolj aktivni so v Ljubljani. Po poročanju revije slovenskega elektrogospodarstva Naš Stik je v Ljubljani in njeni širši okolici postavljenih že dvanajst električnih postaj. (Na fotografiji: Električne črpalke v Ljubljani, vir fotografije: Naš Stik)

Oznake: , ,

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.