RSSRubrika: Diktafon

LENART ZAJC, PISATELJ, PROTESTIK IN ČLAN MREŽE ZA NEPOSREDNO DEMOKRACIJO

| 23/01/2013 | 338 komentarjev

V začetku decembra, kmalu po protestu v Ljubljani so se v Ljubljani sestali Vesna Bukovec, Polona Sepe, Mira Ahlin, Miha Pitako, Rok Zavrtanik, Boris Grivić, Medard Kržišnik in Lenart Zajc. Ustanovili so gibanje za neposredno demokracijo. Lenart pravi, da so v Mreži za neposredno demokracijo formirani kot mreža nima noben posebej izstopajoče vloge. Znotraj mreže imajo več odborov, na primer: odbor za stike z javnostjo, odbor za tehnična vprašanja, organizacijski odbor, gospodarsko ekonomski odbor, vsebinski odbor in tako dalje. Sam je del vsebinskega odbora, ki ga tvori več sooblikovalcev. Njegovo delo znotraj mreže je torej predvsem teoretično vsebinske narave.

Beri naprej

RESMAN: ČE BI BIL NA MESTU GRILLA ALI KEKCA, BI VERJETNO ODSTOPIL

| 07/01/2013 | 326 komentarjev

Danes smo objavili odziv petih svetnikov na naš zapis o tem, da je tudi novomeški SDS zgolj eden izmed obrazov strankokracije. Zgolj ena izmed mask, za katero se skriva novomeška politična elita, ki si samovoljno, klientelistično, velikokrat koruptivno in često tudi nepotistično že dvajset let deli stolčke v občinski sferi. Ker je bil odziv občinskih svetnikov nekoliko dvoumne, poleg tega pa v njem ni bilo zaznati dejanske obsodbe pogodbe med SDS in Muhičem iz leta 2006, smo za dodatna pojasnila zaprosili Andreja Resmana, enega izmed občinskih svetnikov iz vrst Slovenske demokratske stranke.

Beri naprej

BORIS VEZJAK: OBSTAJA NEVARNOST HITREGA KONCA VSTAJE

| 12/12/2012 | 472 komentarjev

Intervju z intelektualcem, ki je že spomladi letos s peticijo zahteval Kanglerjev odstop. Zanimivo, da je to peticijo takrat podpisalo le nekaj sto ljudi. Sedaj pod njenimi zahtevami s svojimi telesi in s svojimi glasovi stojijo tako rekoč vsi Mariborčani.

Beri naprej

POGOVOR Z ŽUPANOM MUHIČEM: POGODBO PODPISAL, A NI VELJAVNA, Z NJO NIČ NAROBE, A Z NJENO REALIZACIJO NIMAM NIČ

| 27/11/2012 | 301 komentar

Alojzij Muhič, novomeški župan, je danes potrdil, da sta z Alojzom Turkom podpisala dogovor o kadrovski delitvi stolčkov občinski sferi. Hkrati je ponovil, da je ta pogodba zanj neveljavna, saj ni bila verificirana v organih Zveze za Dolenjsko. Obenem vztraja pri tem, da tovrstno dogovarjanje ni sporna, hkrati pa zavrača, da bi on sam kakor koli sodeloval pri njenem polnem uresničenju. Odgovarjal je tudi na druga aktualna vprašanja. Pogovor objavljamo v celoti.

Beri naprej

OBČINA JE LAHKO MODER GOSPODAR: ŽUPAN RUPERT GOLE O ENERGETSKI NEODVISNOSTI ŠENTRUPERTA

| 05/10/2012 | 157 komentarjev

Občinski svet občine Šentrupert je, kot so poročali, pred kratkim naredil enega izmed pomembnih korakov na poti k uresničitvi vizije o energetski neodvisnosti občine. O projektu smo za nekaj dodatnih pojasnil zaprosili šentrupertskega župana Ruperta Goleta.

Beri naprej

ISTOK ZORKO, KOMUNALA NOVO MESTO: PADAVINE NISO OMILILE SUŠE

| 28/08/2012 | 449 komentarjev

V nedeljo smo doživeli težko pričakovani dež. Vendar to nikakor ne pomeni, da se bodo težave z oskrbo s pitno vodo nehale. Nasprotno, suša se nadaljuje, dež je bil zgolj kratkotrajno olajšanje. Še vedno velja prepoved porabe vode za zalivanje, pranje avtomobilov in polnjenje bazenov. O problematiki smo se pogovarjali z Istokom Zorkom, vodjem sektorja vodooskrbe v Komunali Novo mesto.

Beri naprej

POGOVOR NOVINARJEV Z GREGORJEM MACEDONIJEM PO SEJI

| 14/07/2012 | 205 komentarjev

Po pogovoru z županom Muhičem je pred novinarje stopil še Gregor Macedoni, opozicijski občinski svetnik. Objavljamo zapis pogovora. Je župan odgovoren za propad projekta športne dvorane Portoval? Župan je na volitvah dobil nalogo in zaupanje, da vodi to občino. Eden izmed največjih projektov v tem mandatu je bila napovedovana in obljubljena športna dvorana, ki bi […]

Beri naprej

16. SEJA OBČINSKEGA SVETA: POGOVOR ŽUPANA MUHIČA Z NOVINARJI

| 13/07/2012 | 225 komentarjev

Po koncu 16. seja je župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič na hitro pokramljaj z novinarji o aktualni temah. Objavljamo zapis pogovora. G. župan, ali se čutite osebno odgovornega za propadel poskus športne dvorane Portoval? Alojzij Muhič: Čutim se odgovornega. Ko pa analiziram postopke, ki smo jih peljali, ugotavljam, da so bili izpeljani pravilno. […]

Beri naprej