DANES DRUGI TREBANJSKI PUNT

| 18/12/2012

trebnjeV Trebnjem se bo v sredo, 19. decembra 2012, ob 15.30 uri, zgodil protest, imenovan 2. trebanjski punt, so sporočili anonimni trebanjski protestniki.

“Protestniki se bomo nekaj minut pred 15.30 uro zbrali v parku pred občino, od koder se bomo odpravili proti občini, kjer se bo ravno ob isti uri (15.30) začela 16. redna seja.

Tudi tokrat želimo z mirnim protestom protestirati zoper vse politike, ki so v kakršnekoli kazenskem postopku, prvenstveno pa zoper trebanjskega župana Alojzija Kastelica, ki je edini v Sloveniji celo pravnomočno obsojen.

Posebnost 16. redne seje bo tudi v tem, da je za drugo točko župan napovedal glasovanju o zaupnici, s katero želi ljudem spet vreči pesek v oči, vso odgovornost pa zvaliti na svetnike, ki bodo spet morali glasovati zanj, v kolikor ne želijo, da jih briše oz. črta s seznama prejemnikov takih ali drugačnih dobrin.

Mimogrede, iz medijev smo celo zasledili mnenje Ministrstva, da jeglasovanje o zaupnici županu zgolj politični akt, ki nima nobene pravne podlage, župan pa je trdil ravno obratno.

S protestom želimo tudi spodbuditi svetnike županove koalicije (ki sestavljajo večino v OS), naj končno glasujejo v dobro kraja in obsojenemu županu za vedno izrečejo nezaupnico.

FB skupina »Alojzij Kastelic, odstopi s položaja župana občine Trebnje« šteje že 876 članov. Naj dodamo, da se je prvega trebanjskega punta, ki je potekal minuli petek, udeležilo okoli 100 ljudi, veseli pa predvsem dejstvo, da so drugi punt za ta dan napovedali protestniki sami, s čimer se v skupini strinjamo, zato smo ga že takoj naslednji dan tudi uradno napovedali.”

 

Ob tej priložnosti se tudi zahvaljujemo vsem, ki ste se udeležili punta in z mirnimi protesti dokazali, da si ne želimo škandalov ali medijske prepoznavnosti, temveč zgolj pravico. Hvala tudi policistom in medijem za korektnost!

 

 

Oznake:

Rubrika: UPOR 2012

Komentiranje je zaključeno.