DANES 5. MARIBORSKA VSTAJA: ANONIMNI UREDNIKI PROTESTNE FB SKUPINE POJASNJUJEJO, ZAKAJ NADALJUJO S PROTESTI

| 07/01/2013

franc-kangler-pometimo-jih-vunDanes ob 16.30 bo pred občinsko stavbo v Mariboru potekala 5. mariborska vstaja. Potem ko je štajerskim vstajnikom ekspresno uspelo s „prestola“ odstraniti domnevno korumpiranega Franca Kanglerja, so si za naslednji cilj postavili odstranitev mestnega sveta. Spletna skupnost, ki šteje že neverjetnih 36.400 članov je v svojem duhovitem slogu z glasovanjem izbrala tudi slogan tokratne vstaje. Glasi se „Pometimo jih vun“, vse udeležence pa pozivajo, da na proteste s sabo prinesejo tudi metle. Na nekaj dodatnih vprašanj v zvezi s protesti so odgovorili anonimni uredniki spletne strani „Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora“.

Neumno vprašanje, ampak vseeno, novinarji moramo postavljati butasta vprašanja: Zakaj pravzaprav zahtevate razpustitev mestnega sveta?

Razpustitev mestnega sveta zahtevamo, ker je to najvišji organ občine, ki potrjuje vse akte, kateri krojijo usodo mesta. Franca je bil samo dirigent kradljivega orkestra. Z njegovim odstopom je ta orkester dobil samo Francejevega namestnika, kateremu Franca iz sence ukazuje, tako da s tem nismo naredili nič.

Ali menite, da vam bo uspelo zadržati tako visoko udeležbo na dosedanjih protestih?

Vsekakor pričakujemo zelo dobro udeležbo, ker Mariborčanom ob vsej tej ignoranci lokalne oblast prekipeva.

Se pravi, cilj protesta je razpustitev mestnega sveta. Kako ocenjujete možnosti, da bo do tega prišlo v kratkem času?

Možnost, da se bo mestni svet v kratkem razpustil, so velike, saj bi to bilo zelo državotvorno, če se tako izrazimo. Dejstvo namreč je, da volitve v mestni svet zagotovo bodo, saj je stranka SD napovedala, da nihče izmed njihovih kandidatov na zadnjih volitvah ne bo podal soglasja za sprejem mandata, kar pomeni, da bi v tem primeru bilo treba sklicati volitve za samo 4 člane mestnega sveta. Že iz tega razloga bi bilo edino pametno, da se mestni svet čim prej razpusti, ker legitimnosti nima več nobene in počaka na volitve.

Kako odgovarjate na trditve mestnega sveta, da bi bila razpustitev mestnega sveta slaba za občino?

Razpustitev mestnega sveta bi bila slaba za denarnice podrepnikov, za Maribor bi bila dobra.

Ali imate informacije o tem, kaj se dogaja s Kanglerjem?

Kaj se dogaja s Francejem verjetno ne ve niti on sam. Pri njegovih zadnjih javnih nastopih je izpadel zelo primitiven in zelo napadalen. Pametno bi bilo, če bi si Franca vzel nekaj časa za premislek, da bi mu bilo bolj jasno, zakaj se ga je narod odrekel.

 

 

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, UPOR 2012

Komentarji (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. poplar table | 11/07/2014
  1. Janša si zasluži najmanj 40 let zapora pravi:

    Točno tako! Dokler tega ne bo miru ne bo!