3. VSESLOVENSKA VSTAJA: ZMAGA LJUDSTVA, KI SE PREBUJA

| 10/02/2013

3-vseslovenska-ljudska-vstajaV petek smo državljanke in državljani s številčnostjo, odločnostjo in enotnostjo pokazali, da se zavedamo svoje odgovornosti za usodo te države. Pokazali smo, da se zavedamo zgodovinskosti trenutka. Pokazali smo, da se zavedamo, da smo mi in samo mi tisti, ki lahko rešimo Slovenijo iz brezna, v katerega nas je potisnila leva in desna politična elita.

VELIČASTNO PRAZNOVANJE DNEVA KULTURE

V zgodovini tega naroda je kultura vedno igrala odločujočo vlogo. Eden od začetkov upora je nastal ravno pred letom dni, pred Cankarjevim domom, ko so protestniki izžvižgali vsiljenega superministra SDS Turka. To je bila iskra, ki je tlela v Ljubljani, in ki jo je razpihal severni veter iz Maribora, se pravi ta surova štajerska brezkompromisnost, neomajna odločenost, celo agresivnost, ki pa ima globoko moralno in politično upravičenost.

Naš upor tudi zato izražamo ne le z odločnimi transparenti in z agresivnimi gesli, ampak tudi s pesmijo, z igro, z lutkami, z maskami in s koreografijo. Pri gibanju vseslovenske ljudske vstaje gre v prvi vrsti za boj naroda, ki skuša ohraniti samega sebe. Vendar gre hkrati tudi za boj kulture, ki skuša ohraniti samo sebe. Zato so vstajniki z glasovanjem izbrali 8. februar za dan 3. vseslovenske ljudske vstaje.

V petek smo bili udeleženci verjetno priča najbolj veličastnemu praznovanju dneva kulture v slovenski zgodovini. In ravno ta krik naroda, ki ni samo krik jeze, krik obupa, krik sile, ampak je hkrati tudi krik kreativnosti, ustvarjalnosti, inteligentnosti in krik ljubezni, je tisto, kar je vseslovensko ljudsko vstajo naredilo ne le za slovenski, ampak tudi za svetovni fenomen. Vseslovenska ljudska vstaja lahko postane model upora prihodnosti.

VSTAJA NARODA, KI SE PREBUJA

Pokazalo se je, da politična elita v tej državi ne more premagati odločnosti državljank in državljanov, kadar se narod odloči, da bo uveljavil politične spremembe. Šlo je za zmago narodnega in državljanskega gibanja, ki se je odločilo, da oblast in z njo čast kot pred spet naša bode last. Zmago nad hlapčevskim enoumjem, ki vlada pri politični oligarhiji. Dopoldne smo bili priča shodu, ki si ga je organizirala politična oligarhija v obupnem poskusu, da se taista oligarhija ohrani na oblasti. Na drugi strani pa smo bili priča spontanemu, a čedalje bolj organiziranemu vrenju ljudi, ki hočejo pravično in socialno državo ter vladavino ljudstva. Ki hočejo edinost, srečo in spravo, ki naj k nam nazaj se vrnejo. Nismo bili priča enoglasnim govorom ministrov in elitnikom ter mahanju z zastavicami v titovski maniri, ampak govorom ljudi, ki jih je ta država pod vladavino levih in desnih vlad pozabila, razžalila in potisnila na rob preživetja. In paleti različnih, kreativnih transparentov. Šlo je za vstajo naroda, ki se prebuja, in vstajo naroda, ki se veseli dneva, ki prihaja.

Že pred shodom smo naredili bistveno delo, s tem, da smo javnosti uspeli prenesti, v čem so bistvene razlike med našim, ljudskim shodom in shodom SDS. Tukaj smo igrali na vse ali nič: ostre, brezkompromisne izjave vstajniškega gibanja, ki so napadale režim, ki na vojaški, “severnokorejski” in netransparenten način novači članstvo za udeležbo na prorežimskem shodu.

Pomembno je bilo, da so bile izjave in članki vstajnikov podkrepljene z dokumenti. Tako je gibanje ohranilo kredibilnost, ki jo potrebuje v prihodnosti. Ko so podporniki SDS doumeli, kakšno igro igrajo njihovi voditelji, so se obrnili proti lastnemu vodstvu in v veliki meri bojkotirali shod. S tem je, kar je zelo pomembno, tudi SDS-ovo politično telo pokazalo svojo zrelost.

JANŠEVE IZJAVE NISO IRACIONALNE

Vstajniškemu gibanju je v petek uspelo dokazati celotni slovenski javnosti, da gibanje nima (zgolj) protivladnega značaja. Nima tistega značaja, ki so mu ga skušali v prvi fazi skušali vsiliti levo-liberalni intelektualci. Ravno tako interpretacijo si namreč želi sam Janša. Njegov cilj v tem trenutku je nedvomno polarizacija naroda. Nadaljevanje umetne delitve Slovenije. Izjava o levofašističnih zombijih, ki jih plačuje Kučanov klan, se zdijo na prvi pogled seveda nore, da ne rečemo psihopatske. Skorajda celotni javnosti se zdijo popolnoma iracionalne in s kregane z očitno realnostjo. A za to izjavo se skriva izračun. Njen cilj je v tem, da vsi, ki se ne strinjajo z levim fašizmom, stopijo na njegovo stran. Janši je jasno, da je sedaj v defenzivi, da je trenutno poražen in povožen. A na dolgi rok igra na svojo poslednjo karto: v javnosti bo skušal še naprej ustvarjati vtis, da vseslovensko ljudsko vstajo vodijo stari „levičarji“, zato da se bodo desni volilci spet vrnili pod njegovo okrilje. Če drugega ne, zato da bi glasovali proti Kučanu, Stanovniku, Jankoviću itd.

In, ne pozabimo, ta polarizacija ustreza tudi etablirani levici. Pozitivna Slovenija,  Socialni demokrati in tudi DeSUS krvavo potrebujejo „avtokratskega“, „desno-fašističnega“, stigmatiziranega Janšo, zato da sami izpadejo v lepši luči. Oni potrebujejo „domobrance“, zato da si na svoj račun pripišejo „partizansko“ volilno telo. In ravno to je polarizacija, ki jo mora vstajniško gibanje zavrniti. Saj vendar hočemo, da otrok, kar jih ima Slava, si vsi v roke sežejo. Ne smemo biti zaslepljeno z lepšo masko, ki jo nosijo “naši” kvazi levičarji. Niti eni niti drugi za nas niso pravi. Ali, kot je na shodu spodbujal nepozabni Mitja Solce: “Ne levi, ne desni, tukaj smo!”

PRIHODNOST GIBANJA

V tej luči je potrebna izjemna previdnost pri pritisku, ki sedaj z vso silo zgrinja nad vstajniško gibanje. Pritisku, ki se mu reče „artikulacija zahtev“, „ustanovitev politične stranke“, „definiranje alternative“. Ne smemo prehitro nasesti medijem, saj so mediji že večkrat dokazali, da so ujeti v zanke politične oligarhije. Kakšen pa bo rezultat hitre ustanovitve nekakšne vstajniške stranke? Ali se ne bo z ustanovitvijo stranke sčasoma zgodilo zgolj to, da bo ta stranka postala majhen, na začetku sicer simpatični, nato pa čedalje manj pomemben privesek etablirane levice? Kdaj pa konec koncev bodo volitve? Leva oligarhija govori o najmanj enoletni vladavini “projektne vlade”, na čelu katero hočejo – bankirja! Kako pa vemo, da se z ustanovitvijo stranke tako zelo mudi? Ko bo ustanovljena stranka, bo to novica na tretji strani časopisa, v vsakem primeru diskreditirana na vse možne načine in čedalje manj pomembna, osamljena deklica v norem plesu, ki ga bodo še naprej bili levi in desni pripadniki etabliranih strank.

Če se po eni strani lahko zgodi, da se nova stranka ali gibanje lahko razvodeni v močvirju starih sil, pa se po drugi strani lahko razvodeni tudi vstajniško gibanje, če ne bo naredilo nekakšnega koraka naprej.

VSTAJNIKOM USPELO NEVTRALIZIRATI PROVOKACIJO IN JO OBRNITI V SVOJ PRID

Na začetku se je zdelo samoumevno – in tudi vstajniki so zelo lahkotno sprejeli to interpretacijo – da je bil že sam sklic Janševega shoda na isti dan in na isti lokaciji poskus destabilizacije razmer v deželi, ki bi dajale legitimnost nadaljnjemu avtokratskemu vladanju, ki smo mu priča sedaj. S tem, da smo vstajniki na to dejstvo pravočasno opozorili javnost, smo vnaprej nevtralizirali morebiten poskus sprovocirati uvajanje izrednih razmer v Sloveniji. S tem ko da smo štirinajst dni pred dogodkom medije, javnost, policijo in tudi vse vstajnike opozorili na to, kaj pripravlja SDS, so imeli vsi dovolj časa, da sprejmejo vse ukrepe, ki so bili potrebni za to, da do konflikta na ulici ne pride.

Verjetno se je tudi vrh SDS nato zavedel, da bi v primeru konflikta med ljudmi, celotni slovenski javnosti postalo jasno, da so oni tisti, ki so ta konflikt povzročili, in si ga za to navsezadnje tudi niso upali izzvati.

Seveda pa je potrebno, glede na povsem miren potek dneva, pošteno dopustiti tudi možnost, da Janša morda sploh ni imel namena povzročiti dejanskega konflikta. Morda navsezadnje ni hotel destabilizirati razmer. Morda je hotel samo ustvariti videz, da hoče destabilizirati razmere. Morda je hotel samo malce zmesti tako levo oligarhijo kakor tudi vstajniško gibanje. Zelo verjetno je to zgolj prva poteza v dolgotrajni „šahovski“ partiji, ki jo je v petek začel vrh stranke SDS. Utrditi svoje vrste. Se znebiti slabičev. Poskrbeti, da bodo obraze pokazali vsi, ki malce dvomijo vanj. In se pripraviti na naslednjo bitko.

PRVA KRIZA VSTAJNIŠKEGA GIBANJA

Po objavi podatka o tem, kaj namerava SDS je seveda prišlo do prve resnejše krize tudi znotraj vstajniškega gibanja. Del vstajnikov je hotel spremeniti datum, del je zahteval vsaj novo glasovanje. Izteklo se je na najboljši možen način. Vstaja se je raztegnila na dva dni. Gibanje je dokazalo, da se lahko organizira celo kot dvodnevni dogodek. In po drugi strani: pogumna odločitev vstajnikov, da kljub številnim razumljivim pozivom ne spreminjamo datuma, ki smo ga sami izglasovali, je podala jasno sporočilo sebi in svetu: ne umikamo se, nikoli ne bomo povozili volje ljudi, ne bojimo se, zmagali bomo, saj bomo skupaj do konca.

NAPADI NA OGRAJO

V petek je bilo tudi nekaj napadov na ograjo. Naskakovanje ograje ni nasilje, je oblika državljanske nepokorščine. To je način protestiranja, ki se ga ogromna večina protestnikov ne poslužuje in se ga ne bo nikoli posluževala. Vendar moramo hkrati opozoriti na to, da je postavitev ograje na Trgu republike popolnoma nepotrebna. Niti na eni od treh vseslovenskih ljudskih vstaj ni prišlo do nasilja. Policija s tem, ko postavlja ograjo na sredi Trga republike, omejuje legitimno pravico ljudi do demonstracij na javnem prostoru. In to je tudi razlog, da protestniki naskakujejo ograjo.

MANIPULACIJE S ŠTEVILOM UDELEŽENCEV

Včeraj niti Gorenaku podrejen vrh slovenske policije ni uspel spremeniti dejstva, da je udeležba na shodu SDS bila pod vsemi njihovimi pričakovanji. Nikoli ne bomo pozabili tvita, ki je napovedoval 30.000 udeležencev. In se norčeval iz promila vseh volilcev, ki da so se udeleževali ljudske vstaje.

Včeraj niti Gorenaku podrejen vrh policije ni mogel prikrita očitnega dejstva, da je vseslovenska vstaja čedalje bolj številčna in da je nekajkrat presegla število dopoldanskega shoda.

Navadni državljani seveda ne moremo podajati ocen o številu protestnikov, vendar laične primerjave posnetkov iz zraka, primerjave zračnih fotografij iz prejšnjih vstaj in fotografije včerajšnjega shoda SDS vzbujajo resen sum, da vrh slovenske policije namerno zmanjšuje število udeležencev vstajniških protestov in je včeraj povečalo število udeležencev prorežimskega shoda.

ZAKLJUČEK

Kakor koli že. Včeraj je bilo sporočilo nedoumno. Ljudstvo zavrača tako desne kot leve oligarhe, tako Jankovića in Pahorja ter njune politične podpornike, kot tudi Janšo, Viranta in njune politične podpornike. Ljudstvo je pokazalo, da si želi drugačne, prenovljene Slovenije in da obstoječim parlamentarnim strankam ter obstoječim političnim voditeljem ne zaupa več. To je točka, to je naše skupno izkustvo zadnjih dvajsetih let, strnjeno v preprosto skupno spoznanje. In to je spoznanje, to je izkušnja, na katerem mora še naprej temeljiti gibanje. (FOTOGRAFIJA: PROTESTIVAL)

VIDEO

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

FOTOGRAFIJE

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Komentar

Komentarji (310)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. sam waltonman | 12/06/2014
 2. Is the natural environment protected during the harvesting and manufacturing of wood flooring? | 13/06/2014
 3. viagra | 14/06/2014
 4. primary 4 science | 15/06/2014
 5. cheap viagra with prescription | 18/06/2014
 6. ashburn colocation | 18/06/2014
 7. locksmith in houston texas | 18/06/2014
 8. pharmacie andorre cialis | 20/06/2014
 9. iherb coupon | 20/06/2014
 10. iherb coupon code | 21/06/2014
 11. english language test level b1 | 21/06/2014
 12. highline residences condo singapore | 22/06/2014
 13. Gamble | 22/06/2014
 14. you can find out more | 22/06/2014
 15. Action Games | 23/06/2014
 16. EscalateInternet.com | 23/06/2014
 17. premature ejaculation pills dapoxetine | 25/06/2014
 18. buy cialis | 27/06/2014
 19. achat cialis pas cher | 27/06/2014
 20. stop premature ejaculation pdf | 28/06/2014
 21. cialis 5mg forum | 29/06/2014
 22. free xbox live gold | 30/06/2014
 23. city gate showflat | 01/07/2014
 24. prix cialis pharmacie | 01/07/2014
 25. free hacks | 01/07/2014
 26. nexus6info.com | 01/07/2014
 27. Fund Raising | 01/07/2014
 28. sm slaaf in | 01/07/2014
 29. Throne Rush Gems hack | 01/07/2014
 30. Lose Weight | 02/07/2014
 31. cialis pamplemousse | 03/07/2014
 32. Start | 03/07/2014
 33. tenant screening | 04/07/2014
 34. graphic design | 04/07/2014
 35. paragnost en paragnosten direct beschikbaar! | 04/07/2014
 36. Top mediums van parastars voor duidelijk advies | 04/07/2014
 37. Websiteoptimalisatie | 04/07/2014
 38. linkbuilding | 04/07/2014
 39. Boquete Real Estate | 04/07/2014
 40. Health | 04/07/2014
 41. boiler installation vancouver | 05/07/2014
 42. Finance | 05/07/2014
 43. Liberty | 07/07/2014
 44. capture his heart reviews | 07/07/2014
 45. referencement premiere place | 07/07/2014
 46. prix cialis france | 08/07/2014
 47. hairy anus | 08/07/2014
 48. iherb coupon codes | 08/07/2014
 49. jersey | 08/07/2014
 50. gopro hero 3 | 09/07/2014
 51. Business | 09/07/2014
 52. iherb coupon codes | 09/07/2014
 53. download mp3 music | 09/07/2014
 54. iherb.com coupon | 09/07/2014
 55. iherb coupon code | 09/07/2014
 56. iherb coupons | 10/07/2014
 57. Camp | 10/07/2014
 58. rice side dish | 10/07/2014
 59. kolorowanki dla dzieci | 10/07/2014
 60. nice06000 | 10/07/2014
 61. mark cobb | 10/07/2014
 62. Dallas Contract Dispute Attorneys | 11/07/2014
 63. clash of clans hack | 11/07/2014
 64. Miami bankruptcy lawyer | 11/07/2014
 65. clash of clans cheats | 12/07/2014
 66. clash of clans cheats | 12/07/2014
 67. Primerica scam | 12/07/2014
 68. Diindolylmethane | 12/07/2014
 69. sale in Connecticut | 12/07/2014
 70. Clothing | 12/07/2014
 71. clash of clans cheats | 12/07/2014
 72. San Antonio SEO Consultants | 13/07/2014
 73. water ionizer | 13/07/2014
 74. Stereoscope microscope | 13/07/2014
 75. gu10 led bulb | 13/07/2014
 76. Pressure Cooking Recipes | 14/07/2014
 77. global travel | 14/07/2014
 78. cialis angleterre | 15/07/2014
 79. Financial | 15/07/2014
 80. Morze | 15/07/2014
 81. Cheapest homeowners insurance | 16/07/2014
 82. edging to last longer | 16/07/2014
 83. sentosa | 16/07/2014
 84. ????? ????? | 16/07/2014
 85. State farm auto insurance | 16/07/2014
 86. Core Products | 16/07/2014
 87. wpc rtr | 16/07/2014
 88. games | 16/07/2014
 89. Learn More | 16/07/2014
 90. rent a boat at paleokastritsa | 16/07/2014
 91. lovelady rehab birmingham al | 17/07/2014
 92. Naperville Real Estate | 17/07/2014
 93. Cheap life ins quotes | 17/07/2014
 94. leading | 18/07/2014
 95. anti aging serum | 18/07/2014
 96. www.blucarpet.com | 18/07/2014
 97. grooms speech | 19/07/2014
 98. cialis conditionnement | 20/07/2014
 99. dating service | 20/07/2014
 100. African Economic growth | 20/07/2014
 101. liposuction | 20/07/2014
 102. surveys for money | 20/07/2014
 103. Best way to make money online | 21/07/2014
 104. buy facebook fans | 21/07/2014
 105. clash of clans cheats | 21/07/2014
 106. stargazer tinte comprar | 22/07/2014
 107. wo ist costa rica | 22/07/2014
 108. how can you make yourself last longer in bed | 22/07/2014
 109. birmingham weddings | 22/07/2014
 110. canola | 22/07/2014
 111. healthy meal plans | 22/07/2014
 112. Party Shop | 22/07/2014
 113. Auto insurance on-line quote | 22/07/2014
 114. courier insurance | 23/07/2014
 115. kangen water ionizer | 23/07/2014
 116. Amddram | 23/07/2014
 117. uslugi koparka wieliczka | 23/07/2014
 118. projekty kanalizacyjne | 24/07/2014
 119. drzwi zewnetrzne | 24/07/2014
 120. pilule cialis | 24/07/2014
 121. search engine portal | 24/07/2014
 122. autogaz poznan | 24/07/2014
 123. product liability lawyer atlanta | 24/07/2014
 124. Orange County Bail Bonds | 25/07/2014
 125. premature ejaculation cream reviews | 25/07/2014
 126. Sword Art Online | 25/07/2014
 127. grow boxes | 25/07/2014
 128. denver female stripper | 26/07/2014
 129. kids easter recipies | 26/07/2014
 130. Best Web Hosting Services | 26/07/2014
 131. consider uk payday loans | 27/07/2014
 132. top payday loans uk | 28/07/2014
 133. lose weight | 28/07/2014
 134. fajsdgjfashdjfaksjdhkfa | 28/07/2014
 135. hyaluronic acid | 28/07/2014
 136. austin cosmetic dentist | 29/07/2014
 137. Altieri Gilmore LLP Attorneys | 29/07/2014
 138. 332 Se Douglas St. Lee's Summit, MO 64063 | 29/07/2014
 139. bitcoin mining | 29/07/2014
 140. click | 29/07/2014
 141. medical billing software | 29/07/2014
 142. meble szkolne sklep interentowy | 29/07/2014
 143. stomatolog wrzesnia | 30/07/2014
 144. alkaline water | 30/07/2014
 145. download wondershare video editor | 30/07/2014
 146. Seamless SEO | 31/07/2014
 147. have a peek at this website | 31/07/2014
 148. cialis 2 5mg | 31/07/2014
 149. mice at home | 31/07/2014
 150. SizeGenetics Medical Type1 Extender Device | 31/07/2014
 151. watch dogs trainer pc | 01/08/2014
 152. look here | 01/08/2014
 153. visit this page | 01/08/2014
 154. congratuations | 01/08/2014
 155. DUI Lawyers Denver | 02/08/2014
 156. Love story in Hindi | 02/08/2014
 157. boligindretning | 02/08/2014
 158. Crowd funding | 02/08/2014
 159. Click Here | 02/08/2014
 160. free movie expendables 3 | 03/08/2014
 161. tabasco | 04/08/2014
 162. read more | 04/08/2014
 163. this website | 04/08/2014
 164. news | 04/08/2014
 165. click over here | 04/08/2014
 166. myfreecam token generator 2014 | 05/08/2014
 167. The Expendables 3 downloads for free | 06/08/2014
 168. free hd The Expendables 3 download | 06/08/2014
 169. Sommier merinos | 06/08/2014
 170. acheter cialis pharmacie france | 07/08/2014
 171. free, | 07/08/2014
 172. download The Expendables 3 free online | 07/08/2014
 173. utorrent download The Expendables 3 | 07/08/2014
 174. decoracion diseño de interiores | 08/08/2014
 175. best grand canyon tours | 08/08/2014
 176. hotele sopot | 09/08/2014
 177. download latest The Expendables 3 | 09/08/2014
 178. seki | 09/08/2014
 179. arkitektforbundet | 09/08/2014
 180. pirate bay free The Expendables 3 downloads | 09/08/2014
 181. Powerscan 2Pro | 09/08/2014
 182. achat cialis angleterre | 10/08/2014
 183. discount program | 10/08/2014
 184. sexleksakr | 11/08/2014
 185. arkitekter | 11/08/2014
 186. submit your website to search engines | 11/08/2014
 187. Computer Fix | 11/08/2014
 188. SURPRISE ELECTRICAL CONTRACTOR | 13/08/2014
 189. for sale by owner loans Kennesaw | 13/08/2014
 190. these details | 13/08/2014
 191. epic fails | 13/08/2014
 192. probate | 14/08/2014
 193. buiness Insurance | 14/08/2014
 194. Producent grzejników | 14/08/2014
 195. Otwieranie samochdów Poznan | 14/08/2014
 196. krzeselka dzwigowe | 14/08/2014
 197. damaged | 14/08/2014
 198. Eliminate Your Tinnitus Forever In 30-60 Days - Guaranteed! | 14/08/2014
 199. cialis generique pas cher | 15/08/2014
 200. gewillige sletten in | 15/08/2014
 201. landscaping summerlin | 15/08/2014
 202. Bitcoin | 15/08/2014
 203. paleo recipe book | 15/08/2014
 204. the lovelady center | 16/08/2014
 205. chevy silverado fender flares | 16/08/2014
 206. cialis efficacia | 16/08/2014
 207. Packers and Movers in Hyderabad | 16/08/2014
 208. christian store | 16/08/2014
 209. fiverr backlinks | 16/08/2014
 210. indiagreat | 16/08/2014
 211. criminal lawyer | 16/08/2014
 212. tragos | 17/08/2014
 213. gap year | 17/08/2014
 214. $1000 Profit in 30 Minute Proven Binary Trading Strategy | 17/08/2014
 215. jquery | 18/08/2014
 216. leaflet delivery leicester | 18/08/2014
 217. chinese lanterns | 18/08/2014
 218. gun | 18/08/2014
 219. dimokratiki | 18/08/2014
 220. Ideas | 19/08/2014
 221. Luxury Watch online auction | 19/08/2014
 222. vancouver | 19/08/2014
 223. Promotional Codes | 19/08/2014
 224. review | 20/08/2014
 225. premier fitness camp | 20/08/2014
 226. Check this out | 20/08/2014
 227. bebek malzemeleri | 20/08/2014
 228. Computers | 20/08/2014
 229. Bangalore | 20/08/2014
 230. FX trading Education | 20/08/2014
 231. game | 21/08/2014
 232. loans fast | 21/08/2014
 233. cuban cigars online | 22/08/2014
 234. medical kit | 22/08/2014
 235. John | 22/08/2014
 236. ebola | 22/08/2014
 237. ?δ??τ?ατ???? στ? ???µÎ±??α | 23/08/2014
 238. boston wedding photographer | 23/08/2014
 239. my response | 23/08/2014
 240. cialis tarif pharmacie | 23/08/2014
 241. Garcinia Cambogia formula | 23/08/2014
 242. bbw china | 24/08/2014
 243. cialis su internet | 24/08/2014
 244. Network Marketing Leaders | 24/08/2014
 245. http://www.kezia-noble.com/pick-up-artist/ | 24/08/2014
 246. forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=538591 | 25/08/2014
 247. hair system replacement | 25/08/2014
 248. wholesale makeup | 28/08/2014
 249. spa chairs | 28/08/2014
 250. Planetwin365 Italiano | 29/08/2014
 251. bee wild pest control | 01/09/2014
 252. sms premium | 01/09/2014
 253. paznokcie zelowe koszalin | 01/09/2014
 254. wesele lublin | 01/09/2014
 255. more tips here | 01/09/2014
 256. Cialis | 02/09/2014
 257. openappmkt | 02/09/2014
 258. skup samochodów | 02/09/2014
 259. twerking gif | 03/09/2014
 260. wrestling | 03/09/2014
 261. daily planner app in windows 8 | 04/09/2014
 262. download whatsapp for pc | 04/09/2014
 263. m?s informaci?n | 04/09/2014
 264. Bee Wild Pest Control | 05/09/2014
 265. get your ex back fast | 06/09/2014
 266. teen chat | 06/09/2014
 267. acheter cialis original ligne | 06/09/2014
 268. Compare home insurance quotes | 06/09/2014
 269. giochi di guerra online | 06/09/2014
 270. driving theory test uk chinese | 06/09/2014
 271. compare auto insurance quote | 06/09/2014
 272. Sydney Wedding Photography | 06/09/2014
 273. giochi di cucina online | 07/09/2014
 274. Cheapest home insurance | 07/09/2014
 275. bets10 | 07/09/2014
 276. auto insurance rates comparison | 07/09/2014
 277. Seductive Lingerie | 07/09/2014
 278. Fifa 15 coins | 08/09/2014
 279. cialis | 08/09/2014
 280. Städning | 08/09/2014
 281. PC Service | 09/09/2014
 282. ban nha quan go vap duong le duc tho | 09/09/2014
 283. Sad Poetry | 10/09/2014
 284. seo company perth | 10/09/2014
 285. chris brown x album download sharebeast | 10/09/2014
 286. link | 11/09/2014
 287. www.ATH-M50.net | 11/09/2014
 288. loyal 9 reviews | 11/09/2014
 289. laptop akció budapörs | 12/09/2014
 290. giochi di moto | 12/09/2014
 291. systemy przeciwoblodzeniowe | 13/09/2014
 292. apartamenty wroclaw | 13/09/2014
 293. stopthestresstoday.com/contact | 14/09/2014
 294. Kasie Zarin | 16/09/2014
 295. hr24 | 16/09/2014
 296. paperless mobile app | 16/09/2014
 297. guttering London | 17/09/2014
 298. mobile atm | 17/09/2014
 1. ka pravi:

  ..srcno upam,da se
  Vseslovenska vstaja ,ne bo “privatizirala”..!

 2. lidija pravi:

  popolnoma se strinjam z napisanim in pozdravljam složnost ljudi, ki pa v svojih zahtevah moramo vztrajati in aktualnim politikom jasno dati vedeti, da jih imamo dovolj! Gotovi so!

 3. Jakob pravi:

  Čestitam vsem, ki ste se udeležili 3. VLV in upam, da bomo skupaj vztrajali še naprej ! Kar se pa tiče prehodne vlade z bankirjem na čelu pa to ne pomeni nič dobrega, saj so nas oni spravili na kolena, ko so delili nezavarovane kredite ! Kdaj bodo odgovarjali ? Tudi v Grčiji in Italiji so postavili za premierja bankirja in kaj se je zgodilo ? Takoj se je začelo razprodajati javno premoženje in zahteve po privatizaciji vodnih virov ! Če pride bankir smo naj…li, razen če jih ne zamenjamo prej vse !!

 4. DAN pravi:

  UROŠ lUBEJ!
  ISKRENE ČESTITKE ZA POKONČNO DRŽO NA NACIONALKI PROTI ŠTURMU IN SIMONITIJU! D in D

 5. Dusan pravi:

  Uroš Lubej!

  Iskrene čestitke. Gledal sem tvoj nastop na nacionalki, kjer so bili še Šturm in Simoniti, pa Peršak, bravo!!! Jasno se je videlo kdo blefira,laže in zavaja. Sam se udeležujem vseh protestov in shodov, ne damo se, zmaga je naša, njihv čas se izteka. Naj živi mali človek!!! Naj živi neposredna demokracija!!! Power to the people !!!

 6. Kalinda pravi:

  “Protesti so jezik najboljših državljanov. Najboljših zato, ker jim ni vseeno za usodo drugih in za usodo družbe kot celote. Ker niso ne cinični ne indiferentni.” Andreas Gross, švicarski politolog

 7. Beno Zidarič pravi:

  Ponovno opozarjan vstajnike ,da sami sebe zavajajo z “USPEHI” !
  1) V MB smo z 800 kockarji prestrašili Kanglerja in Jasnšo zato je Kangler odstopil! Odstopil ni mestni svet in zato nismo dosegli nič ,ker Kangler preko svoje hobotnice vlada dalje!
  2) Zasluga skorajšjemu prisilni odstavitvi JJ se lahko zahvalimo KPK mi pa bi še 10 let protestirali vendar ne bi NIČ DOSEGLI!

  MOJ PREDLOG;

  Po celem svetu vlada nezadovoljstvo z skorumpiranimi spregami ,ki ropajo vse narode in povečujejo svoje bogastvo saj ima o.1% ljudi 90 % vsega kapitala ter hkrati ubijajo socijalo v celem svetu. Rešitev je zelo preprost saj je možno kapital premagati na legalen način in narediti svetovno revolucijo brez trplenja in ubijanja med seboj.
  NIKOMUR NI POTREBNO SLEDIT SAMO SKUPAJ MORAMO STOPIT IN SE ORGANIZIRAT!
  POTREBNO JE BITI NA REALNIH TLEH IN VEDETI KAJ SE HOČE IN KAKO KAJ DOSEČI! NAJBOLJ OTROČJI SO VSI TISTI ,KI V IMENU DEMOKRACIJE ZAHTEVAJO ODPRAVO STRANK ,KER TO SPLOH NI DEMOKRATIČNA ZAHTEVA IN TISTI ,KI TAKOJ ZAHTEVAJO NEPOSREDNO DEMOKRACIJO,KER TO NAROD ZAHTEVA ŽE 2000 LET IN JE PO MOJEM VEDNO MANJ USPEŠEN ,KER VSI SKUPAJ ODLOČAMO SAMO O DROBTINICAH,SVETOVNI SKORUMPIRANCI Z POLITIKI SKUPAJ PA O 99% VSEGA IN SEDANJE STRANKE SKRBIJO SAMO ZA SVOJE ,KO PRIDEJO NA OBLAST!!
  EDINA LOGIČNA IN ENOSTAVNA ODLOČITEV JE PREMAGAJMO JIH Z NJIHOVIM SISTEMOM IN BREZ ŽRTEV ,PREMAGAJMO JIH Z SVOJO STRANKO! KO BOMO IMELI 2/3 VEČINO BOMO LAHKO TUDI USTAVO NAREDILI PO SVOJE IN VGRADILI V USTAVO NEPOSREDNO DEMOKRACIJO!! TAKO ENOSTAVNO JE TO IN JE TUDI RECEPT ZA VSE DRŽAVE NA SVETU IN TO BO REVOLUCIJA BREZ REVOLUCIJE IN NA DEMOKRATIČEN TER USTAVEN NAČIN!!
  ŠE PAR ARGUMENTOV ZAKAJ STRANKA;
  – Vsi dosedanji poiskusi ,razen Islandije,so se klavrno končali ; milijoni protestnikov v Ameriki so trajali 1 leto in so zamrli ,ker protestniki niso imeli skupnih cilje,programa in so postali svoje nasprotje ali cello huje čisti anarhizem…v Grčiji milijoni protestirajo že 4 leta in nič niso dosegli….protesti v Arabskem svetu so bili in so še krvavi z tisočimi mrtvimi vendar so vsi prevarani ,ker so jim spretno ukradli revolucijo tisti ,ki so imeli podporo cerkve in kapitala..
  – Tudi v Sloveniji smo imeli poiskuse vzpostavitve pravne države ,vendar so mater in očeta vseh kraj in korupcije ,ki je postala vzorec za vse velike kraje, prodajo orožja za kovčke denarja ,preprečili udeleženci JJ in verižna skorumpirana sprega vojakov,policistov,tožilcev,sodnikov,ustavnega sodišča, pripravljalcev zakonov,poslancev in gospodarstvenikov ,vse poiskuse spretno preprečila in po vseh neuspehih so tudi komisijo državnega zbora ,ki jo je vodil MOGE spretno z poslovnikom DZ preprečili…itd
  ZATO ŠE ENKRAT ,NEHAJMO SE PREREKAT MED SEBOJ STOPIMO SKUPAJ , TER ZGRADIMO SEBI ,ŠE BOLJ PA SVOJIM POTOMCEM PRAVIČNO SOCIJANO DRUŽBO!
  NE POZABITE TUDI,DA JE UVEDBA ROBOTIZACIJE IN VSESPLOŠNE TEHNOLOŠKEGA HITREGA razvoja potrebno to storiti zelo hitro,ker kmalu bo še več brezposelnih zaradi uvajanja robotike( ocenjuje se v 15 -25 letih 50-60% BREZPOSELNOST.
  POZIVAM VSE PRAVNIKE ,DA MOJ SPODNJI PREDLOG SPRAVIJO V OBLIKO STATUTA IN PROGRAMA STRANKE,KI BO OMOGOČAL HITRTO USTANOVITEV STRANKE IN OSTALIM ZA USTANOVITEV SVOJIH VSTAJNIŠKIH STRANK PO SKUPNEM VZORCU!
  SVOBODA NARODU!
  POZIV:
  Vsem FB jevcem in vsem Slovencem ,ki podpirajo vstajo Slovenkega naroda proti politiki,kraji in korupciji združimo se:
  1) Ustanovimo svojo stranko z imenom »29.oktober« kot spomin na 1 vstajo v Mariboru. Vsi ostali vstajniki lahko imajo poljubno ime stranke.
  2) Tako bomo vedno vedeli ,da smo ustanovili gibanje,formalno stranko, ki je nastalo z narodnim uporom proti skorumpirani vladi,kraji ,korupciji in socijalni nepravičnosti.
  3) Glavne zahteve ,pri ustanovitvi:
  -član je lahko vsak polnoletni državljan Slovenije
  -vsi predlogi za vodstvo stranke morajo upoštevati ,da se kandidat strinja in nikoli ni bil politik ali duhovnik in ni sodeloval v korupciji ali kraji.
  -vsi vodilni v stranki , izvoljeni poslanci in svetniki naše stranke so lahko izvoljeni samo enkrat brez izjem!
  Stranko 29 oktober lahko ustanovi 200 državljanov: https://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=396&sid=212
  Opomba;
  Zaradi tega ,ker nimamo kapitala za širjenje ideje o vstajniški stranki in je že skoraj v vsakem mestu ali vasi vstajniška grupa in so hotenja zelo različna predlagam ,da se registrirajo stranke po vseh mestih (lahko tudi več deset po večjih mestih ali četrtih , lahko vsaka organizirana grupa ustanovi svojo vstajniško stranko.podjetja,klubi,sindikati,velike družine z svojim priimkom,vasi ,ulice..in vsi bodo tudi uradno delček Slovenske in morebiti tudi svetovne protikorupcijske revolucije kot samostojne stranke ,ki se združujejo za doseganje skupnih ciljev ,volitev..itd. Na ta način bomo dobili že takoj v začetku ene vrste neposredno demokracijo in neodvisnost od “velikih” vodij in s tem močjo na enem mestu!
  Potrebno pa je sodelovanje z čim več skupinami in z minimalnimi ciili in programi ,ki nas bodo združevali. Vsaka taka mala stranka bo seveda imela možnost iskat podporo svojim ciljem ,programom ,ki se lahko izoblikujejo po potrebi ali predlogih članov ali drugih predlagateljev ,združenj,društe,krajevnih skupnosti,mestnih četrti,podjetij,športnih klubov,dobrotvornih organizacij,šol.in tudi praktično vsaka sedanja organizirana grupa lahko ustanovi svojo vstajniško stranko in daje predloge ostalim.
  Pogoj za sprejem v združenje vstajniških strank je statut in posnovni program ,ki ga morajo imeti vse vstajniške stranke skupen, ostaleprogramske cilje pa lahko imajo različne pač glede na svoje potrebe.
  Za združevanje vseh teh malih vstajniških strank se pooblasti eno stranko ,da vodi register vstajniških strank za hitro sporazumevanje med seboj.Smatra se ,da je stranka sprejeta v vstajniško združenje ,ko to potrdi najmanj 60% članic ali izključena ko to potrdi najmanj 60% članic.Skupne akcije ,cilji se formirajo sproti po potrebah in postanejo skupni ,ko jih sprejme več kot 60% članic.Morebitni izvoljeni poslanci morajo vedno upoštevati sprejeto navodilo .ki jo spejme najmanj 60% strank vstajniškega združenja.Vstajniško združenje lahko slepa tudi predvolilne koalicije z ostalimi strankami .
  Še enkrat po moje tak sistem uniči vse težnje po velikih močnih vodilnih in prepreči vsiljevanje svojih pogledov drugim saj je za stranko dovolj 200 članov.
  4) Iz teh mojih zahtev oblikujemo program in cilje stranke.
  -lahko tudi kaj dodate!
  OSNOVNE ZAHTEVE-CILJI;
  -ZARADI UVAJANJA NEPOSREDNE DEMOKRACIJE V Sloveniji moramo pridobiti čim večje število članov ,ki bodo lahko tudi v praksi direktno soodločali preko spleta.Volilci so sicer zaželjeni vendar so pri neposredni demokraciji praktično 4 leta izločeni ,ker so neintificirani.
  Pogoj za vtajniško stranko- Zahtevamo odstop politične elite. Desne in leve. V parlamentu in v vladi, v koaliciji in v opoziciji. Zahtevamo, da odidejo vsi, ki so izstopili iz koalicije naroda.

  -POGOJ za vstajniško stranko: Zahtevamo inštrument ljudske nezaupnice, zato ker ima po slovenski ustavi oblast v tej državi ljudstvo.

  – POGOJ za vstajniško stranko:Zahtevamo radikalno reformo sodstva, zato ker hočemo pravno državo.

  -POGOJ za vstajniško stranko: Zahtevamo hitro in učinkovito sojenje vsem, ki so do svojega premoženja prišli na sporen način.

  -POGOJ za vstajniško stranko; Zahtevamo zaplembo nedokazano pridobljenega premoženja. Politična in gospodarska elita, ki je kadar koli upravljala z javnim denarjem, naj dokaže izvor svojega premoženja. Slovenija in njeno bogastvo ni last tajkunske ter politične elite, ampak je last državljanov in državljank. Sodni sistem naj ve, da ima pri preiskavah in obsodbi gospodarskega in tajkunskega kriminala podporo ljudstva.

  -POGOJ za vstajniško stranko; Zahtevamo, da bankirji prevzamejo odgovornost za svoje početje, zato ker ljudje ne bomo več plačevali napak, ki so jih storili drugi, ker so si hoteli napolniti lastne žepe.

  -POGOJ za vstajniško stranko; Zahtevamo ustanovitev ustavne komisije, ki bo vključevala državljane in bo uveljavila potrebne spremembe slovenske ustave.
  -POGOJ za vstajniško stranko;ločitev cerkve od države takoj urediti tako ,da se ukine vsa državna financiranja cerkve in se financirajo samo z prostovolnimi prispevki.
  -POGOJ za vstajniško stranko;takoj je ustanoviti do 7 pokrajin in uzakoniti enakomeren razvoj vseh pokrajin.
  -Pogo za vstajniško stranko ; uveljavitev sistema e-glasovanja ,ki se razširi tudi na možnost nepopsredne demokracije.
  Hočemo prenovo Slovenije, ki bo temeljila na morali, na socialni pravičnosti, na vladavini ljudstva in strogo nasprotujemo nadaljnji umetni delitvi naroda
  -POGOJ za vstajniško stranko; Soditi je potrebno vsem kradljivim posameznikom in združbam .ki so umetno izčrpavali še državna podjetja z fiktivnimi računi ter pošiljanjem denarja v off shore podjetja ali prijateljem pri kraji in seveda tudi lastnikom že olastninjenih podjetij .ki so izigravali podpisane dolžnosti o zaposlovanju delavcev ter izčrpavali podjetja do stečaja ali prisilne poravnave z ciljem odpustitve delavcev in prodaje nepremičnin in zemljišč.
  -Vsi sindikati morajo odstraniti skorumpirane sindikalne pooblaščence ,ki kolaborirajo z vodstvi podjetij in se zato ne borijo za pravice delavcev ampah ščitijo samo sebe.
  – -na primeru Satex in seveda drugih podobnih primerih ,ki so polnomočno končani brez sodbe zaradi zastaranja je z doživljensko prepovedjo opravljanja poklica izločiti krivce in odgovorne,to je policiste,tožilce,sodnike in vodje sodišč.
  -POGOJ za vstajniško stranko; na primeru dolga 1.2 milijarde € Mariborske škofije je potrebno izterjati ta dolg od RKC v celi Sloveniji ,kot to velja za vse d.o.o od 1999 leta,da se dolg po stečaju prenese na ustanovitelja in je že na tisoče podjetnikov ostalo brez premoženja.Zaradi skrite namere vlade ,da z pomočjo slabe banke ta dolg prenese na davkoplačevalce je potrebno prepovedati politično dejavnost vladi in poslancem,ki so ta zakon sprejeli ,ker so bili opozorjeni s strani opozicije na to.
  POGOJ za vstajniško stranko;Zaradi tako razširjene korupcije ,ki spodjeda temelje države od prvega dne osamosvojitve in še prej ,mora biti korupcija in kraja državnega premoženja okvalificirana kot zločin nad narodom ,ki nikoli ne zastara in velja od 1988 leta( če bo to mogoče z staro Ustavo ,drugače z dopolnjeno ustavo)
  -POGOJ vtajniške stranke; ZELO VAŽNO-Zaradi zelo razširjene skorumpirne verižne sprege,politik,prippravljalci zakonov,gospodarstvenik,policist,tožilec,sodišče, ustavno sodišče ,ki se je razbohotila po neuspelem lovljenju prodajalca orožja JJ z pomagači , kot rak saj se velika kraja na ta način podpira ,ker si delijo dobičke,zapirajo pa samo kurje tatove zaradi statistike je potrebno takoj sprejeti protikorupcijka dopolnila z kaznimi za korupcijo in opredeliti korupcijo kot zločin ,ki spodjeda temelje države in nikoli ne zastara..
  1)Vsi ,ki samo poiskusijo z fiktivnimi podjetji obiti plačilu davka v Sloveniji ali poizkusili z korupcijo se kaznujejo z 5 let zapora in odvzemom premoženja v 10 kratniku višine možne pridobljene koristi z poizkusom korupcije.
  2)Vsi ,ki pa so izvedli fiktivno transakcijo ali korupcijo, pa se kaznujejo z 5 do 30 let zapora in odzvemom premoženja , v sto kratni višini neplačila davka ali pridobljene koristi z korupcijo v Sloveniji.
  3)Vsem državljanom .ki so fiktivno obremenili svoje premoženje z hipotekarnimi vpisi terjatev na svoje premoženje in ne morejo dokazati z obratnim dokaznim brmenov upravičenost vpisov, se te vpise razveljavi in sodi vsem vpletenim kot sodelovanje v poiskusu korupcije.
  Na ta način bomo presekali z korupcijo in naredili Slovenijo za državo kjer se niti poiskušati več ne bodo upali zaradi drastičnih kazni.
  4) Zakon o davkih je poenostaviti na 3 do 4 strani brez vsakršnih izjem ,ki omogočajo izogibanje plačilu davka I uvesti visoke kazni ter uvesti plačilo davka za vse transakcije v davčne oaze itd.
  5) Uvesti je finančno policijo ,ki bo kontrilirala vse finančne transakcije do končnega prejemnika doma in z transakcijami v tujino z fiktivnimi podjetji in namenom neplačila davka v Sloveniji.
  – Narediti je specijalno skupino za razvoj in pospeševanje podjetnišva.
  – narediti je skupino za pospeševanje samooskrbe in ekološkega kmetovanja ter izkoriščanja gozdov.
  -sestavni del nalog in cilja je manifest za neposredno demokracijo http://www.delo.si/revolt/politicni_sistem/manifest-za-neposredno-demokracijo.html
  Uzakoniti je 29.10 kot državni praznik Slovenske vstaje proti korupciji.
  5) ROKI IN PREDLOG CILJA:
  5a-Ustanovitev stranke do 22.02.2013
  5b- krepitev strank z člani do 500 tisoč in tako postati najmočnejše združrenje vstajniških strank, predvidoma do 1 maja 2013.
  -upoštevati je zamaknitev rokov pri neizpoljevanju 5a I 5b.
  6) Zahtevati odstop vlade do 15 maja in razpis predčasnih volitev.
  7) Po 16 maju ,če vlada ne odstopi skupaj z sindikati ,študenti,upokojenci, kmeti, 110 tisoč brezposenimi organizirati generalni štraj do odstopa in razpisa predčasnih volitev!
  8) To je moj osebni predlog,ker mislim ,da bomo tako na civiliziran način dosegli ,kar želimo in bomo usmerili vso energijo in umske potencijale v organizacijo in krepitev stranke in ne več samo v proteste na ulicah ,saj nas imajo glavni lopovi in kradljivci za ZOMBIJE!Bomo pa seveda še organizirali tudi proteste dokler bo to smiselno.
  Bomo videli kdo se bo čez pol leta res bal strank vstajniških zombijev,ker sedaj nas po 3 Mariborski vstaji ne jemljejo več resno!

  Vsi ,ki ste kakorkoli organizirani in imate tehnične možnosti pošljite pripombe predloge na moj email » beno1947@gmail.com« ali pa vzamite ta moj poziv kot podlago za ustanovitev gibanja 29. Oktober , formalno pa strankeLahko samo z člani gibanja ustanovimo 5 strank v Sloveniji pa teoretično os 2500-5000 po 200 članov je 500tisoč do milijon članov združenja !!
  DAJMO SE ORGANIZIRAT IN NE BOMO VEČ ULICA ALI ZOMBIJI!
  Na rodovitni Slovenski zemlji ,
  z protestniki obsijani,
  raste popolnoma nova Slovenija,
  spet moja dežela!
  Svoboda narodu!
  Beno Zidarič

  • Janez Gorenc pravi:

   Beno, med krivci za to, da se nič ne spremeni, ste napisali toliko raznih skupin, da se človek vpraša, koliko NAS potem sploh je, ki bomo stopili skupaj.

 8. Janša si zasluži najmanj 40 let zapora pravi:

  Kar zaradi popolne nadkontrole NE SME(!) objaviti nobeden od medijev v Sloveniji, sme objaviti pač medij v tujini

  http://www.tjedno.hr/index.php/categoryblog/2318-jana-se-lijei-od-izofrenije

 9. Janša si zasluži najmanj 40 let zapora pravi:

  Naj živi naš mali, strašno zapostavljeni in strašno izkoriščani človek!

  Naj živi neposredna demokracija!!

  Naj živi smradu očiščena in prerojena Slovenija!

  Smrt vsakemu fašizmu, svoboda narodu!!!

  Zmagali bomo! GOTOVI SO!

 10. Veligor pravi:

  Oklicana je bila
  4. VSESLOVENSKA LJUDSKA VSTAJA
  http://www.delo.si/novice/slovenija/4-vseslovenska-vstaja-bo-9-marca.html

  Sobota, 9. 3., 15:00, Kongresni trg, LJUBLJANA