2. VSESLOVENSKA LJUDSKA VSTAJA BO 11. JAUARJA 2013

| 28/12/2012

2-vseslovenska-ljudska-vstajaSpletne facebook skupnosti so določile datum 2. Vseslovenske Ljudske Vstaje. Ta bo potekala v petek, 11. januarja 2013 (povezava na dogodek). Shod se bo tokrat začel ob 16.30 uri na Kongresnem trgu v Ljubljani, ostalih podrobnosti spletne skupnosti še niso razkrile.

“Ker naši politiki še vedno ne razumejo naših zahtev, oziroma jih ne želijo razumeti, bomo tokrat naredili še večji protest s še večjo udeležbo in enotnimi zahtevami!” so zapisali.

Dogodek so skupaj najavile tri spletne skupnosti “Kričač”, “Janez Janša naj odstopi kot premier Republike Slovenije” in “Vseslovenska ljudska vstaja 21.12.2012”.

Shod bo potekal pod geslom “Zahtevamo odstop politične elite.” Kot je znano, so spletne skupine na 1. Vseslovenski Ljudski Vstaji to zahteve konkretizirale v treh točkah. Najprej mora odstopi vlada Janeza Janše, nato bi se morala oblikovati prehodna vlada narodne enotnosti, navsezadnje bi moralo priti do novih volitev. V vmestnem obdobju bi se morale zgoditi tudi nekatere sistemske spremembe, ki bi povečale vpliv državljank in državljanov v procese odločanje.

“Tako kot na zadnji vstaji vas tudi tokrat pozivamo, da s seboj prinesite transparente, glasne pripomočke in na vse druge kreativne načine izrazite odločen protest! Prinesite tudi državne simbole, slovensko zastavo in slovenski grb! Pokažimo, da nam ne gre ne za leve ne za desne, ampak le za Slovenijo, ki je trajna last državljank in državljanov!”

Center vsega dogajanja v Ljubljani. “Vse tiste, ki nimajo možnosti priti v Ljubljano, pa pozivamo, da se sami organizirate v svojih mestih z enotnimi zahtevami: odstop vlade in vse politične elite!”

Oznake:

Rubrika: IZPOSTAVLJENO, Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.