2. MARIBORSKA VSTAJA: NA PISARNO NA TRGU SVOBODE VABIJO KANGLERJA, POLICIJO PA OPOZARJAJO NA PROVOKATROJE

| 26/11/2012

V Mariboru bodo v ponedeljek, 26. novembra ponovne demonstracije, na katerih bodo Mariborčani zahtevali odstop župana Franca Kanglerja. Pričakovati je množičen odziv, saj ima facebook skupina, ki se imenuje „Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora“ že skoraj 20.000 članov.

Tudi v Trebnjem se je medtem pojavila facebook iniciativa, ki želi pridobiti čim več pristašev, zato da bi navsezadnje proteste prenesli tudi na ulico.

„Pričakujemo poln Trg svobode. Doseči želimo odstop skorumpiranega Kanglerja in posledično njegovih prisklednikov. Glavno sporočilo demonstracij je, da imamo dovolj plenilske in skorumpirano klientelistične politike Franceja. Nadaljevali bomo dokler ne odstopi. Nasilja ne pričakujemo in pozivamo ljudi k mirnim demonstracijam, saj smo razumni ljudje vseh generacij,“ pravijo člani gibanja.

Organizatorji mariborskih demonstracij so Kangleju na svojevrsten način odgovorili na njegovo povabilo, da bi se z njimi pogovoril v svoji županski pisarni. Kanglerja in vse njegove bližnje sodelavce, ki jih obtožujejo korupcije, vabijo, naj se raje oni ob 16.30 uri oglasijo v pisarni ljudstva, t.j. na Trgu svobode, kjer bodo lahko ljudstvu pojasnili svoja sporna dejanja.

Organizatorji so prav tako pozvali policijo, da tako sebe kot tudi protestnike zavarujejo pred nasilneži, ki naj bi se ponovno skušali infilttrirati med demonstrante in povzročiti nasilje in s tem intervencijo policije.

***

NAGOVOR DEMONSTRANTOV, NAMENJEN POLICISTOM

Spoštovani policisti!

Jutri boste opravljali zelo pomembno nalogo!

Na Trgu svobode so bo dogajala 2. Mariborska vstaja, katere namen je osvoboditev Maribora izpod plenilskih rok Franceja in njegovih pajdašev, ki so nam ugrabili naše mesto!

Mi se bomo po najboljših močeh trudili, da bo vstaja potekala mirno, saj smo razumni ljudje, ki imamo naš Maribor resnično radi!

Vas pa iz srca prosimo, da nas jutri zavarujete pred provokatorji in nasilneži, ki bi jih lahko znova nad vas in nas poslal Franca!

Dobro veste, na kaj opozarjamo, saj se točno to zgodilo v sredo!

Spoštujemo vas in spoštujemo vaše delo, zato tudi jutri od vas pričakujemo korekten odnos. Z nasilneži pa seveda opravite tako, kot je treba!

***

 

FB skupina je bila sicer ustanovljena 20. oktobra letos, prve demonstracije pa so bile 12. novembra. Še pred tem je bila akcija prižiganja svečk pod radarji v oktobru.

Kot so pojasnili člani gibanja, so “sodu vseh koruptivnih dejanj izbili dno radarji, preko tega pa so se ljudje začeli seznanjati z vsemi “mutnimi” posli Franceja in zdaj so ljudje zgroženi.”

 

Rubrika: Zgodbe

Komentiranje je zaključeno.